The Ordinary – ihon täsmähoitoa / Precision Skin Care

The Ordinary on viimeisen vuoden aikana noussut aikamoisen hypetyksen tasolle ainutlaatuisella konseptillaan, joka nojaa ns. toiminalliseen kauneuteen. Yrityksen ideologiaan kuuluu kliinisyys, yksinkertaisuus, eheys, konstailemattomuus ja edullisuus. The Ordinary keskittyy ihon täsmähoitoon, joihin lukeutuvat erilaiset kasvoöljyt, naamiot ja erityiset täsmätuotteet (esim. Alpha  Arbutin 2% + HA, Caffein solution 5% + EGCG), ilman mitään ylimääräisiä aineksia. Noh, ylimääräisiä ja ylimääräisiä. Täsmätuotteiden ideana on tarjota ihon eri ongelmiin/vaatimuksiin yksilöllisiä ratkaisuja. Jopa tuotepakkaukset näyttävät kuin suoraan labrasta, ja tyydyttävät yksinkertaisuudellaan ainakin meikäläisen silmää aina kun avaan kylpyhuoneen kaapin.

The Ordinary has been a hot topic over the past few years due to its unique concept, which relies on functional beauty. The ideology of the company consists of clinicity, simplicity, integrity, unpretentious and affordability. The Ordinary focuses on precision skin care offering a variety of different skin oils, masks and activate compounds (e.g. Alpha  Arbutin 2% + HA, Caffein solution 5% + EGCG) without any extra ingredients. Well, extra and “extra”… The idea having precision products is to offer specific solutions for individual skin problems or demands. Even the packaging looks like it came straight from the lab, which satisfies my eyes every time I open the bathroom cabinet.

Note: All scientific references related to the claims are marked as Lähde in the Finnish text only. 

20170905_174313

Luokseni muutti muutama viikko sitten kaksi The Ordinary-perheen tuotetta, jotka ostin Cult Beauty-verkkokaupasta: Vitamin C suspension 23% + HA spheres 2% ja “Buffet”. Kokeiltuani muutaman viikon ajan molempia tuotteita, voisin kertoa niistä hieman enemmän:

Vitamin C suspension 23% + HA spheres 2% on vedetön, alkoholiton, öljytön, silikoniton, vegaaninen ja cruelty-free tuote, joka sisältää nimensä mukaisesti L-askorbiinihappoa ja hyaluronihapon natriumsuolaa. Tämän tuotteen luvataan olevan ikääntymistä ehkäisevä, johtuen askorbiinihapon ihon sävyä tasoittavasta ja kirkastavasta, ja hapettumista estävästä ominaisuudestaan (Lähde). Hyaluronihappo puolestaan on ihoa kosteuttava bioaktiivinen ainesosa, joka sitoo vettä ja tekee ihosta siten kiinteämmän näköisen. Ikääntyessä kun ihon oma hyaluronihappotuotanto vähenee, niin ihosolut ja kudokset menettävät kosteutta, joten ihon kiinteys ja rakenne kärsivät (Lähde). Tämä tuote siis kuulostaa aika uskomattomalta, eikö?

I purchased a few weeks ago two products from the Ordinary family from the online beauty shop called Cult Beauty: Vitamin C suspension 23% + HA spheres 2% and “Buffet“. So let me tell my thoughts about them:

Vitamin C suspension 23% + HA spheres 2% is water-free, alcohol-free, oil-free, silicone-free, vegan and cruelty-free product, which consists of L-ascorbic acid and dehydrated spheres of sodium hyaluronic acid. According to the Ordinary, this product promises to be an anti-aging due to the brightening and antioxidative effects of ascorbic acid. In addition, ascorbic acid is widely used as a depigmentation agent due to its inhibitory effect on tyrosinase. Hyaluronic acid has unique capacity in retaining water and making skin look more firm, and during aging, the hyaluronic acid production starts to decrease within the skin. This results in a progressive waterloss in the cells and eventually loose skin. So taking all together, this product offers a kick ass solution for aging, right?

VitaminC
Vitamin C suspension 23% + hyaluronic acid spheres 2%

Noh, olen käyttänyt tätä tuotetta aamuisin (vaikka suositus on iltaisin, uuuuups) ja en ole huomannut mitään valmistajan varoittelemia pistelyjä koko tänä aikana. JES! Kerrankin ihoni ei reagoi johonkin negatiivisesti 🙂 Sen sijaan ihoni on ollut käsittämättön pehmeä ja kosteutetun tuntuinen. Ehkäpä jopa tasaisempi sävyltään? Tuotteen tuntuma on aluksi jännän rakeinen, mutta tuntuma sulaa iholle öljymäiseksi. Tuotteen kannattaa antaa imeytyä kunnolla ihoon ennen muiden kasvotuotteiden lisäämistä, suosittelen vähintään 5 minuuttia. Ja tosiaan tippa riittää! Hintaa tällä tuotteella on vain £4.90 / 30 ml (täältä)

I have used this product in the mornings before applying the moisture cream. The recommendation is to use this during evening, but I see no point in that. The initial thought from this product was that it did NOT cause any skin irritations, which is rare in my case, YYYAAAS. Instead, my skin has felt really soft and moisturized with even skin color. Amazing. The texture of the product is a bit granular, further melting into oily liquid. I recon to use as tiny amount as possible, and let it sink in your skin at least 5 min before applying another skin cream.

Buffet
“Buffet”

“Buffet” Multi-technology peptide serum on alkoholiton, silikoniton, vegaaninen ja cruelty-free seerumi, joka taistelee ikääntymistä vastaan useasta eri näkökulmasta. Mulle, heti, kiitos!

Valmistaja kuvaa tuotteen mullistaviksi “teknologisiksi” markkereiksi seuraavat ainesosat (Huom. Suora lainaus yhtymän sivuilta):

 1. Matrixyl 3000 peptide complex (with palmitoyl tetrapeptide-7)
 2. Matrixyl Synthe’6 peptide complex (with palmitoyl tripeptide-38),
 3. Syn-Ake peptide complex (with dipeptide diaminobutyroyl benzylamide diacetate)
 4. Relistase peptide complex (with acetylarginyltryptophyl diphenylglycine)
 5. Argirelox peptide complex (with acetyl hexapeptide-8, pentapeptide-18)
 6. Probiotic complex (with lactococcus lactis lysate)

Sanahirviöiden takana on lupauksia ja tieteellistäkin näyttöä ihon kollageenituotannon eheytymisestä (Matrixyl 3000, Matrixyl Synthe´6, Lähde), ihon kiintetymisestä (Relistase, Lähde) ja ryppyjen ehkäisemisestä ja katoamisesta (Syn-Ake peptide, Argirelox peptide, Lähde, Lähde). Eniten minua hämmentää probioottien sotkeminen ihovalmisteeseen, sillä vaikka netissä on pullollaan “dataa” näiden vaikutuksesta ihon tulehdusreaktioiden estämisessä ja ryppyjen ehkäisemisessä, niin mitään virallista tutkimustietoa en löytänyt. Jos joku tietää asiasta enemmän, valaiskaa.

Tämä coctail siis kuulostaa kaikin puolin lupaavalta tuotteelta ihon ikääntymisen hidastamisessa. Pientä skeptisyyttä pitäisin kuitenkin takaraivossa, koska vaikka vaikuttavien aineiden taustalla on vertaisarvioituja tutkimuksia, on silti osassa ainoastaan valmistajan omia tutkimuksia tuotteen tehokkuudesta, mihin kannattaa aina suhtautua varauksella.

Niinkuin voitte jo arvata, en ole huomannut mitään eroa ennen ja jälkeen “Buffet”-tuotteen käytön. En jaksa uskoa, että näin lyhyessä ajassa tämänkaltainen tuote voisi tehdä mitään. Pitäisi käyttää säännöllisesti vuosikymmeniä erilaisia vaikuttavia aineita, ennen kuin ne tuottaisivat hedelmää. Jos tuottaisivat. Minä kuitenkin luotan suurimmaksi osaksi tämän tuotteen ainesosiin, ja jatkan sen käyttöä. Saas nähdä, ostanko uutta pulloa, kun tämä nykyinen loppuu. Ja hei, tätäkään ei ole hinnalla pilattu: £12.70 / 30 ml (täältä).

“Buffet” Multi-technology peptide serum is alcohol-free, silicone-free, vegan and cruelty-free serum, which fights against the signs of aging from multiple angles. Yes, please!

The Ordinary describes that “Buffet” combines a comprehensive array of studied technologies to target multiple signs of ageing at once. These technologies are:

 1. Matrixyl 3000 peptide complex (with palmitoyl tetrapeptide-7)
 2. Matrixyl Synthe’6 peptide complex (with palmitoyl tripeptide-38),
 3. Syn-Ake peptide complex (with dipeptide diaminobutyroyl benzylamide diacetate)
 4. Relistase peptide complex (with acetylarginyltryptophyl diphenylglycine)
 5. Argirelox peptide complex (with acetyl hexapeptide-8, pentapeptide-18)
 6. Probiotic complex (with lactococcus lactis lysate)

Behind these monster words are promises and scientific proof of assisting skin’s collagen production (Matrixyl 3000, Matrixyl Synthe´6), helping skin to maintain the firmy looking texture (Relistase) and preventing and removing wrinkles (Syn-Ake peptide, Argirelox peptide). What is really struggling my mind is the presence of probiotics in this formula. I noticed that the web is full of claims of the benefits of  using probiotics in skin care against aging, but I found no peer reviewed studies on this matter…. Feel free to correct my lack of knowledge.

This cocktail sounds pretty awesome for presumable fight against signs of aging. However, I recommend to have a little skepticism although there are scientific proof behind the above mentioned compounds, but some of them have data only via the company who created them. And sometimes, it’s just not enough.

As you can imagine, I haven’t noticed any improvements before and after the “Buffet” usage. I just can’t believe that within this short period of time, you would see any results yet. In order to gain any results from anti-aging compounds, you need to use them for years or even decades. And it might still not work, and you’ll end up as wrinkled as your granny. However, I truly trust this product and keep on using it. I’m not yet sure if I’m going to repurchase it, but that’s another story.

JS

One thought on “The Ordinary – ihon täsmähoitoa / Precision Skin Care”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: