Hohtava pääkallomeikki Halloweeniksi / Sugar Skeleton Makeup for Halloween

Halloweenia juhlitaan mitä todennäköisemmin jo tulevana viikonloppuna monissa kotibileissä ja ravintoloissa, vaikka virallinen päivä on ensi viikon tiistaina. Sosiaalisessa mediassa on pyörinyt jo monen viikon ajan mitä häikäisevimpiä ja uskomattomalla taidolla tehtyjä pääkallomeikkejä, joihin on yhdistetty glitteriä ja kimaltelevia yksityiskohtia. Innostuin tästä trendistä niin lujaa, että marssin kauppaan ostamaan muutaman purkin glitteriä ja päätin väsätä elämäni ensimmäisen “maskin”. Tämä meikki on siis toteutettu pelkästään perusmeikeillä, ripsiliimalla ja irtoglitterillä. Ja ehkä vähän leikin peruukilla ja muilla lavasteilla.

BeautyPlus_20171024200952_save

Next weekend will be the most popular time to celebrate Halloween in Finland, both in the home parties and at the bars, although the official date is on next Tuesday. On social media, there have been rolling tons of stunning images of skeleton makeup with glitter and sparkling details for weeks already. I turned on so wildly due this trend, so I rushed to buy heaps of glitter and decided to conduct my very first mask makeup. So basically, this makeup is performed with basic, everyday makeup products, lash glue and glitter. And I might have been playing with the wig and other goodies…

BeautyPlus_20171025112128_save

Mustat yksityiskohdat piirsin Essencen The Cushion Eyelinerilla, silmämeikki ja poskien yksityiskohdat on toteutettu Dermosilin Blink-luomiväripaletilla, jonka sain eräs joulu rakkaalta ystävältäni lahjaksi. Aivan ihana lila värimaailma! Irtoglitterin liimasin ripsiliimalla liikkuvalle luomelle, kyyneluriin, huuliin ja leuan alueelle. Kuvista varmasti huomaa, että glitteriä on vähän joka paikassa 😀 Oisittepa nähneet, missä kunnossa vessa oli tämän jälkeen… Kalman valkea iho on toteutettu riittävän vaalealla meikkivoiteella ja Make Up Storen Duo Contouring korostus- ja varjostuspaletin valkoisella korostussävyllä. Poskipäihin, otsaan, nenän päähän ja kulmaluille lisäsin nyrkillä NYX Professional Makeup Strobe of Genius Illuminating Paletin violetin sävyistä korostuspuuteria luomaan kylmempää sävyä.

BeautyPlus_20171024215908_save

The black details were drawn with the Essence The Cushion Eyeliner, and the eye and cheek makeup was conducted with the Dermosil Blink palette, which I had for a Christmas present from my very dear friend years and years ago. I just love the purple tones in it! The purple and pink glitter was glued into the eye lids, under eyes, lips, and cheek area. As you can see from the pics, the glitter went EVERYWHERE. Imagine my bathroom after the makeup was done…
The deathly pallor was done with the foundation fair enough, and with white shade of the Make Up Store Duo Contouring palette (Light). To the cheek bones, forehead, tip of the nose, and brow bones, I added TONS of the violet shade highlighter from the NYX Professional Makeup Strobe of Genius Illuminating Palette to emphasize the cold paleness.

BeautyPlus_20171024200656_save

Mielestäni ihan ok-suoritus ensikertalaiseksi. Ei tietenkään ole lähellekään sitä tasoa, mitä esim. Instagram-gurut ovat meille tarjonneet, mutta harjoittelu tekee varmasti jossain kohtaa mestarin!

Viikonlopun Halloween-kesteihin väsään hiukan jotain muuta kuin sokerikalloa. Ehkä siitä lisää myöhemmin 😉 Oikein ihanaa Halloweenia teille kaikille ❤

I think this was pretty okay performance for a first try. It’s nothing compared to the professional makeups, which have been delivered by the Instagram gurus, but I’ll keep on practicing!

On the weekend, I’ll be doing something a bit different for the Halloween costume party. Maybe there will be some sneak peeks of that look 😉 I hope you all are having an amazing Halloween ❤

JS

One thought on “Hohtava pääkallomeikki Halloweeniksi / Sugar Skeleton Makeup for Halloween”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: