Meikkini historia / The History of My Makeup

Aloitin meikkaamisen joskus ala-asteella, pohjustamalla finnisen kasvoni kauttaaltaan ensin luonnollisen orans… ihonvärisellä Clearasil-peitepuikolla ja harjaamalla ripseni Maybellinen Great Lash ripsivärillä. Muistan ikuisesti, kuinka eräs poika luokaltani kommentoi, että minulla on jotain oranssia kasvoillani. Huusin paniikissa ”EIKÄ OLE!” ennen kuin juoksin itkien kotiini. Voi pieni J-raukka :D.

Hiljalleen meikkaamiseni (onneksi) kehittyi, ja onnistuin valitsemaan kasvoilleni nuden/beigensävyisen meikkivoiteen tai meikkivoidepuikon. Lempituotteeni oli L’oréalin Quicstick Foundation, jonka valmistamisen lopettamista surin pitkään. Puuterina muistan käyttäneeni aina Lumenen sinisessä pakkauksessa ollutta kivipuuteria, jolla kittasin meikin kiinni turpaani. Sen piti olla hiukan tummempaa, kuin meikkivoiteen, minkä loogisuutta edelleen ihmettelen. Ja sitä piti olla paljon.

Pitkään en uskaltanut käyttää peiteaineita Clearasil-gaten jälkeen, mutta valokynää sudin vapaasti silmieni alle. Muistaakseni siinäkin Lumene taisi olla ykkösvalintani ennen kuin jossain vaiheessa siirryin Kanebo Sensain tyyriimpään versioon. Taisin olla jo kesätöissä siinä vaiheessa, joten vähäiset eurot laitettiin jo tuolloin meikkeihin. Vielä parikymppisenä en varjostanut kasvojani mitenkään saatikka korostanut, koska silloin en tiennyt mitään tämmöisestä mahdollisuudesta. Teininä nypin kulmakarvani mukavan tasaisiksi viivoiksi, ja ne olivat ”mainiot” sellaisenaan. Ensimmäinen kulmatuotteeni oli Lumenen kulmakynä (todennäköisesti sävyssä oranssihtava), jonka hankin parikymppisenä. Myöhemmin panostin Clarinsin Eyebrow Kit Pro –väripalettiin, jonka käyttöä olen itseasiassa jatkanut edelleen. Ihana paletti!

20170616_170912

Teini-iässä puhjennut akne saatiin taltutettua muutamassa vuodessa rajun antibioottikuurin, Sebamed- ja Eucerin-pesujen ja Basiron-kylpyjen kera. Jäljelle jääneet arvet koristavat edelleen kasvojani. Ihoani puhdistin näillä samoilla tuotteilla monta vuotta aknen jälkeenkin, ennen kuin siirryin erilaisin puhdistusgeeleihin ja kasvovesiin. Edelleen turvauduin suomalaisen Lumenen laatuun, ja valitsin tuotteeni aina heidän valikoimastaan. Kasvorasvaa ja silmänympärysvoidetta käytin säännöllisesti aamuin illoin, koska olin lukenut naistenlehdistä, että näin kuuluu tehdä. Hyvä minä!

Viimeisen kymmenen vuoden aikana on ihoni puhdistuksessa ja meikkaamisessa tapahtunut niin paljon edistystä, että tuotteet ovat vaihtuneet kuin sukat jalasta konsanaan. En edes muista, mikä oli ensimmäinen peitevoiteeni, koska aloitin kasvojeni varjostamisen aurinkopuuterilla tai milloin oikeasti tajusin tarkastaa meikkivoiteeni sävyn kaulani ihonväristä.

BeautyPlus_20170728143457_save

Viimeisen parin vuoden sisällä tapahtuneet kehitysaskeleet kuitenkin muistan, mikä itsessään on aikamoinen saavutus tälle hajamieliselle tohtorikandidaatille. Termistöt priming, contouring, highlighting, strobing, baking ja setting spray ilmestyivät jokapäiväiseen käyttööni ja meikkaukseeni kauneusblogien ja kauneuskanavien ansiosta. Ahmin ideoita edelleen päivittäin. Olen onnistunut sijoittamaan kovalla työllä ansaitsemani apurahani kokonaiseen huoneelliseen meikkejä, meikkausvälineitä ja ihonhoitotuotteita. Puhumattakaan hiustenhoitoon ja ylläpitoon vaadittavia kustannuksia 😀 Joku saattaa pitää minua turhamaisena, kapitalistisena tuhlaajana, mutta niin se vain on, että kukin sijoittaa varallisuutensa, mihin ikinä haluaa. Myönnän, että ASP-tilini olisi paljon pulleampi tällä hetkellä, jos olisin tyytynyt yhteen meikkivoiteeseen kahdenkymmenen sijaan, mutta tämä nykyinen elämäni tekee minut varsin onnelliseksi. Joka perjantaisia ex tempore-kosmetiikkaostoksia en kuitenkaan ole harrastanut vuosiin, vaan nykyään ostosteni realisointiin vaikuttavat erityisesti tarve ja laatu. Ostan ainoastaan tarpeeseen (tai niin selitän itselleni) ja pyrin hankkimaan laadukkaita tuotteita, erityisesti ihonhoitoon liittyvissä valinnoissa. Meikkejä puolestaan ostan sekä drug-store että high-end osastoilta, koska molemmat tarjoavat minun kasvoilleni upeita tuotteita.

Ihonhoidollani on aivan toinen tarinansa. Ennen käyttämäni yksi kasvorasva ja yksi silmänympärysvoide ovat vaihtuneet aamuisin ja iltaisin tehtäviin kasvojeni ihoa palvoviin rituaaleihin, joissa seikkailevat puhdistusöljyt, emulsiot, hoitotiivisteet, hoitovedet, seerumit, voiteet ja rasvat, unohtamatta tietenkään mekaanisia ja kemiallisia kuorintoja, naamioita, kangasnaamioita, mustapäälappuja ja jopa mikroneulausta. Kuka tarvitsee kosmetologia :D?

Ja tässä nyt olen. Kulkenut pitkän matkan Clearasil-puikosta Estee Lauderin Double Wear-meikkivoiteeseen.

BeautyPlus_20170906190008_save
After a 15-hour wear test of makeup. Pretty rough.

I started my journey with makeup at the lower level of the comprehensive school by covering my entire face with naturally orang… nude-colored Clearasil-stick and brushing my lashes with Maybelline Great Lash mascara. I will never forget when my schoolmate asked if there is something orange in my face. After I screamed “NO, THERE’S NOT!”, I ran home crying. Poor little J 😀

Slowly but surely my skills in makeup were developing, and I managed to realize that nude and beige were the colors to use in the face. My favorite makeup for complexion was L’oréal Quickstick Foundation, which I was deeply weeping after it was cancelled from production.  The powder I used was Lumene’s one in the traditional blue package. I remember that it needed to be in much deeper color than my real face color, the logic I’m still wondering. And the amount of the powder needed to be as plenty as baking some rolls. 

For long I was afraid of using concealers due to the Clearasil-gate, but Lumene’s highlighter pen was my favorite under my eyes, until I bought Kanebo Sensai concealer pen. I might have bee already working at summer work, because otherwise, how could I ever had afford to buy it?  At twenties, I did not know how to contour or bronze my face, because I knew nothing about it. My brows, oh my poor brows, well, I picked them to thin lines above the eyes and I considered them to the smashing in their natural state. My first brow product was from Lumene, maybe in orangish-color, and later I purchased Clarins Eyebrow Kit Pro Palette, which actually I still keep using (although it’s much newer). Love the palette!

When I was a teenager, I had severe acne, which was defeated by strong antibiotics, regular cleanings with Sebamed and Eucerin, and baths with Basiron. The scars are reminding me from that time. For years I kept using these same products, but at some point I moved on to the new cleaning products, such as cleaning gels and facial toners. I was a faithful Lumene user at that time already. At the mornings and evenings, I routinely kept using facial balms and under eye creams, because I read from the beauty magazines that it needs to be done. You go girl!

Past 10 years are a bit blurry in terms of my personal make up development because there have been major and fast leaps in my cleansing and makeup routine. I can’t even remember which was my first concealer, when did I start to bronze, and when did I realize to match the foundation color to my neck.

Past two years have been really intense for me learning and adapting new techniques and product categories, such as priming, contouring, highlighting, strobing, baking and setting spray, from beauty blogs and social media channels. I literally guzzle the ideas. I can proudly announce that thanks to “generous” academic grants gained through hard work, sweat and tears, I have managed to build a whole room full of makeup and cosmetics. And not forgetting the products to hair itself 😀 Someone might now say that I’m spending my money for trash and nothing, but hey, the brutal fact is that everyone is allowed to spend his/hers money whatever they like. YOLO. I agree that my ASP account could be much fatter if I settled for one foundation instead of twenty, but the current stage of my life is making happy. Nowadays, I do reason my makeup shopping according to need and quality. I spend only if there is a need for a specific product (said no woman ever) and, especially in skincare, I invest in high-end products. In makeup, it doesn’t matter if you buy from drug store or high end since there is some many goodies from both of them.

My skincare started from one face cream and one eye cream. Now, my basic morning and evening routine consist of cleansing oils, cleansing emulsions, concentrates, essences, serums, creams, balms, not forgetting mechanic and chemical scrubs, masks, sheet masks, blackhead peel off masks and even skin dermarolling. Who needs a beautician :D?

And here I am, walked a long way from Clearasil stick to Estee Lauder Double Wear Foundation.

JS

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: